Tattoo en Hygiëne

Als je tatoeage net gezet is, moet je er snel aan wennen om altijd je handen met desinfecteerde zeep te wassen voor je aan je tatoeage zit. Na twee uur haal je de folie ervan af en was je je tatoeage voorzichtig met lauw/koud water en eventueel ongeparfumeerde zeep. Dep de tatoeage droog met een schone handdoek. De rest van de dag doe je niks met je tattoo en laat je ‘m goed aan de lucht drogen zonder bedekt te worden met strakke kleding. De tatoeage krijgt dan de tijd om dicht te gaan en rustig te worden. Het is nog een open ‘wond’ dus wees voorzichtig om ontstekingen te voorkomen.

Nazorg instructies

Voor dat je gaat slapen

Voor het slapen gaan mag je de tatoeage licht insmeren met de nazorg zalf die wordt geadviseerd bij The Circle. Als je je tatoeage insmeert, doe dit dan met beleid: smeer niet te hard. Ook is het belangrijk om te letten op de hoeveelheid zalf die je smeert. Smeer niet te dik, maar smeer zuinig. Op die manier kan de wond blijven ademen. Was in alle gevallen voor elke keer smeren je handen desinfecterende zeep en draag eventueel katoenen kleding er overheen om zowel de tattoo als je beddengoed te beschermen.

De volgende morgen

De volgende dag kun je de tatoeage wassen. Wij raden een milde parfumvrije, pH-neutrale zeep aan. Wrijf voorzichtig over de tatoeage. Daarna weer droog deppen met een schone handdoek. Laat de tatoeage nog 10 minuten drogen en smeer ‘m licht in met de zalf.

De daarop volgende twee weken

Smeer gedurende 2 weken je tattoo 4 keer per dag in. Door de genezing gaat je tattoo vervellen en jeuken. Jeuk is normaal, jeuk geeft aan dat je huid aan het genezen is. Probeer niet te krabben of velletjes eraf te trekken. Raadpleeg bij ontsteking of infectie altijd een arts.

Tips voor nazorg van jouw tattoo

Het is belangrijk voor de genezing van jouw tattoo de volgende niet te doen of op te letten om ontstekingen en infecties te voorkomen

– Laat je tattoo niet uitdrogen en smeer ‘m dagelijks dun in.

– Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met je handen en zorg voor gewassen handen als je de tatoeage aanraakt.

– Vermijd minimaal 3 weken zwemwater, stoombaden en sauna’s. Ga ook niet in bad liggen met de tattoo en zorg ervoor dat je niet te lang doucht.

– Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan: zon of zonnebank voor minimaal 3 weken. (ook niet met zonnebrand). Gebruik na genezingstijd een zonnebrand met een hoge beschermingsfactor op je tatoeage. Hoe meer UV straling op je tattoo, des te sneller je tatoeage kan vervagen en verkleuren.

– Voorkom zweet en vuil in je tattoo. Ga daarom de eerste week ook niet sporten.

– Draag geen vieze of te strakke kleding over je tattoo. Draag bij voorkeur katoenen kleding over de wond

– Dek de tattoo ook niet af met pleisters of verband.

– Wees voorzichtig bij het contact met huisdieren. Is je getatoeëerde huid toch in contact gekomen met (huis)dieren. Was dan voorzichtig met lauw warm water.

Ik zie lichte plekjes in mijn tatoeage, wat moet ik doen?

Het kan soms gebeuren dat de huid een deel niet goed pakt tijdens het tatoeëren. En dat het deel tijdens de genezing verdwijnt. Mocht dit gebeuren, neem dan na twee maanden genezingsproces contact op met je artiest en stuur een foto van de tatoeage zodat hij/zij ziet wat er eventueel bijgewerkt moet worden. Bij The Circle heb je 6 maanden bijwerkgarantie.